2016. október 18., kedd

Margittai idősek találkozója

Idősek találkozója

    Negyedik alkalommal tartatott október 16-án  Margittán az idősek, szépkorúak köszöntése, találkozója.  A zord, esős idő ellenére is több, mint háromszáz  ember gyűlt össze, hogy együtt ünnepeljen a közel száz idős élettel. Az igehirdetés a jól ismert 90. zsoltár üzeneteivel tanított. Átélt és sokat tapasztalt évtizedek múlásában mi mulandó emberek rátekinthetünk az Örökkévaló Istenre, s a vele való találkozás áldásában kérhetjük : "Taníts úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk!" (Zsolt. 90,12.)  Az ünnepi istentisztelet keretében énekkarunk köszöntötte a  megjelent szépkorú testvérünket, akik az esős idő ellenére is szükségesnek érezték a hálaadás órájában jelen lenni. Ezt követően Lőcsei Erzsébet adta elő a Papp Erzsébet által összeállított előadást az Időskor szépségei címmel .
    A templomi istentiszteleti részen túl szeretetvendégséggel folytattuk az együttlétet a gyülekezeti teremben, ahol jó hangulatban, közvetlenül az ebéd elfogyasztása mellett folytatódott az ünnepség. Itt Oláh Imre, Margitta megyei jogú város egyik legidősebb lakosa tartott előadást, melyet a szintén  e korosztályhoz tartozó Havor Piroska egészített ki.
   A csoportos, szabad beszélgetést követően Kovács Gyula, az alapítvány elnöke köszöntötte a 85. életévüket betöltött személyeket, mindenkinek átadva emlékül egy könyvet.
   Mindenható és szerető Istenünk, adjon jó egészséget, tartalmas, boldog életet minden "szépkort" megért embertársunknak övéik, családjaik  körében egyaránt.
   
 
    Köszönet a Margittai Polgármesteri Hivatalnak, aki támogatta ezen rendezvényünket és segített abban, hogy e nap felejthetetlen legyen a Margittán élő idős emberek számára és bízunk abban, hogy jövőre ismét szervezhetünk egy ilyen emlékezetes napot ezen életek számára. 



















 
    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése