2015. október 20., kedd

Margittai idősek találkozója

 Idősek találkozója


      Immár harmadik éve, hogy október havában ünnepi istentisztelet keretében hálát adunk az idős életekért. Idén egy esős, borús napon, október 18-án, a vasárnap délelőtti istentisztelet keretében mondtunk köszönetet a Teremtőnek a szépkort megért testvéreinkért.
    Isten igéjét nt. Kovács Gyula tolmácsolta a Józsué könyvéből. Az idős Káleb személyén át megérezhettük a hálaadás, de ugyanakkor az Isten ígéreteiben való reményteljes bizodalom fontosságát is.
  
Mint mindig, most is gyülekezetünk énekkara köszöntötte ezen életeket. Aztán Papp Erzsébet nyugdíjas tanárnő által összeállított előadást adta elő   ifj. Kiss Imre,  Szeressétek az öregeket, címmel. Az előadás könnyeket csalt nemcsak ezen idős emberek életébe, hanem az összes  jelenlévő szemébe.
    A templomi istentisztelet és az előadás végeztével átsétáltunk a gyülekezeti terembe, ahol Isten gazdag áldásának köszönhetően bőségesen terített asztal mellett folytatódott az ünnepség. Itt Kovács Beáta tiszteletes asszony köszöntötte az idős testvéreket, kiemelve a jelenlévők közül a legidősebbet, Oláh Imre férfitestvérünket, aki Isten kegyelméből 94. életévét tapossa.
  
Az ebéd után csoportos beszélgetések következtek, valamint Oláh Imre, Margitta város egyik legidősebb embere tartott rövid előadást és értekezést az asztal mellett űlők számára.
    Ezek után Kovács Beáta az alapítvány részéről az együttlét emlékére, egy könyvjelzőt és egy könyvet adott ajándékba, azoknak az embereknek , akik 85 életévüket betöltötték.
    Isten adjon jó egészséget, hosszú boldog életet, hogy érezzék környezetük figyelmét, családjuk szeretetét és gondviselését.
    Köszönet a Margittai Polgármesteri Hivatalnak, aki támogatta ezen rendezvényünket és segített abban, hogy e nap felejthetetlen legyen a Margittán élő idős emberek számára.
                                                                      Balázsi Emma









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése